Landen Midden-Amerika tegen hek aan grens VS

Print
Vier Midden-Amerikaanse landen en Mexico hebben donderdag hun afkeuring uitgesproken over de plannen van de Verenigde Staten om aan de zuidelijke grens honderden kilometers hekwerk te plaatsen om illegale immigranten tegen te houden.
Het bouwen van hekken is niet de manier om problemen tussen buurlanden op te lossen, aldus de ministers van buitenlandse zaken van Mexico, Guatemala, Honduras, Nicaragua en Costa Rica.

De Guatemalaanse minister Jorge Briz zei dat de stroom mensen die hun geluk zoeken in het noorden alleen kan worden gestopt als de immigratiewetten in de VS ingrijpend worden hervormd. "Wij zoeken allemaal naar een alomvattende migratieregeling, waardoor miljoenen Latijns-Amerikanen kunnen blijven werken en de economie van de Verenigde Staten kunnen blijven ondersteunen", zei hij.
De Hondurese minister Milton Jimenez zei te verwachten dat de vijf landen en andere landen in het Caribisch gebied en Zuid-Amerika binnenkort met een gezamenlijke verklaring over het thema zullen komen.
MEEST RECENT