Drie jaar cel voor ouders die kind verwaarlozen

Print
De correctionele rechtbank van Mechelen heeft vrijdag een man en een vrouw uit Heist-op-den-Berg veroordeeld tot drie jaar cel voor het jarenlang verwaarlozen, vernederen en mishandelen van hun dochtertje.
Het was vooral de moeder (Carina C.) die haar dochter zeer respectloos behandelde. Aanvankelijk vond het inmiddels meerderjarige meisje (Silvya) steun bij haar vader (Paul V.V.) totdat die haar op 14-jarige leeftijd aanrandde. Het openbaar ministerie had voor beide ouders een celstraf gevorderd en stelde dat het onbegrijpelijk was dat de schandelijke feiten zo lang hadden kunnen duren.
Het kind leed aan de longziekte mucoviscidose en had medische hulp nodig, maar kreeg die niet of op heel onregelmatige basis van de ouders. Die behoorden volgens hun advocaten tot een marginaal milieu, zaten in financiële problemen en hebben beperkte intellectuele capaciteiten. De moeder heeft bovendien een handicap en is intussen terminaal ziek waardoor de verdediging pleitte voor professionele hulp voor het koppel in plaats van een celstraf. Daar had de rechter vrijdag geen oren naar.
Naast het ontbreken van noodzakelijke, dagelijkse kinebehandelingen en regelmatige medicatie kon het meisje ook geen regelmatig eetpatroon ontwikkelen. Het meisje moest op school zelfs om eten bedelen. Het was de school die naar de politie stapte en de zaak aan het licht bracht.
MEEST RECENT