"Asbestverhaal Genkse school is laster"

Print
BuSoschool de Richter in Genk heeft vrijdag een crisisbijeenkomst belegd, nadat opnieuw het verhaal was opgedoken waarin enkele leraren stellen dat leerlingen onbeschermd asbest hebben verwijderd.
BR> Het zou gaan om minder begaafde scholieren, in de periode tussen 1997 en 2000. Volgens algemeen directeur Cleuren is dat verzonnen door een misnoegde leraar.

Hubert Philipsen (43) werkte als interim-leerkracht mee tijdens verbouwingen in de Richter, waaraan ook de leerlingen van de afdeling schrijnwerkerij meehielpen. De leerlingen droegen een stofmasker dragen, dat ze wel eens uit lieten omdat het onhandig was. Philipsen: "Toen de mensen van de containerdienst mij kwamen zeggen dat ze bepaalde materialen niet meenamen omdat er asbest in zit en dat daar speciale firma's voor moeten komen, ben ik dat gaan melden aan de directie en heeft een collega het verhaal naar buiten gebracht."
Philipsen werd afgedankt omdat hij te laat was met administratie, maar spreekt tegen dat hij wroeging zou hebben tegen de school.
Volgens algemeen directeur Guy Cleuren is het verhaal totaal buiten proporties. "De leerlingen mogen dan wel wat afbraakwerken hebben gedaan, de asbestwerken zijn door een gespecialiseerd bedrijf uitgevoerd. Een erkend laboratorium heeft destijds zelfs metingen gedaan en vastgesteld dat er geen asbestvezels in de lucht hangen."
Volgens Cleuren is het probleem dat de school al jaren geconfronteerd wordt met een clubje van leraars, opgezet door een leerkracht die zich gepest voelde door de directie, dat voortdurend gal spuit op de Richter en het gemeenschapsonderwijs in het algemeen. Cleuren: "Het was zelfs zo erg dat we klacht wegens laster en eerroof hebben ingediend. In eerste aanleg hebben we dat verloren, nu gaan we naar het Hof van Beroep."
MEEST RECENT