Brokstukken van Financietoren verstoren verkeer kleine Brusselse ring

Print
In Brussel zijn de Madou- en de Kruidtuintunnel richting Koekelberg vrijdagmiddag afgesloten voor het verkeer omdat sterke wind stukken van de Financietoren heeft losgeslagen.
Ook de Rogiertunnel is richting Zuid afgesloten. Dat meldt de federale politie. Er staat een file vanaf de Hallepoorttunnel.

"Ter hoogte van de Kruidtuintunnel zijn er brokstukken van de Financietoren gevallen. De toren staat momenteel in de stellingen", aldus Christian De Coninck, commissaris en woordvoerder van de politiezone Brussel-Elsene. Hij voegde er aan toe dat een voertuig is beschadigd, maar dat niemand gewond raakte.
De panelen zouden door hevige wind zijn losgeraakt en gevallen zijn ter hoogte van de uitgang van de Kruidtuintunnel. "Aanvankelijk dachten we dat het plafond van de tunnel was ingestort, maar ter plaatse stelden onze medewerkers vast dat het ging om twee panelen van de Financietoren, zegt de woordvoerder van de brandweer, Francis Boileau.
Het verkeer is vertraagd in de Stefanietunnel in de richting van de kleine ring en in de Leopold II-tunnel tot aan de Kruidtuintunnel in de richting van het Zuid. De brandweer is bezig met het opruimen van de laan.
MEEST RECENT