Burgemeester Knokke-Heist noemt zich onschuldig in corruptiezaak

Print
Leopold Lippens zet geen stappen terug als burgemeester of bestuurder van de in opspraak gebrachte Compagnie Het Zoute, zo zei hij op een persconferentie.
BR>"Wij hebben nooit iemand betaald om iets te versnellen of te bekomen," zo zei de graaf vanmiddag op een persconferentie. "Als zij die met ons samenwerken dat hebben gedaan, dan betreur ik dat."
"Ik ben blij sinds velen jaren een actieve rol te hebben binnen de Compagnie Het Zoute. Via de media verneem ik echter een aantal beweringen die ik misplaatst vind."
Lippens zegt voorts uiterst gelukkig te zijn dat hij al bijna 36 jaar ter dienste kan staan van de gemeenschap in Knokke-Heist. Hij zal dat ook blijven doen. Volgens de burgemeester had niemand van het college weet van enige corruptie of omkoping, ook hijzelf niet. "We hebben 100 procent vertrouwen in het gerecht. Ik betreur verder dat sommigen dit misbruiken voor politieke recuperatie."

Eerste schepen Maxim Willems zei dat het gemeentebestuur zich verder in het belang van het onderzoek zal onthouden van commentaar. Er was op de persconferentie geen mogelijkheid om vragen te stellen.

Procureur Jean-Marie Berkvens van Brugge liet eerder verstaan dat hij enkele leden van het Knokke-Heistse gemeentebestuur, onder wie ook burgemeester Lippens, zal ondervragen in de corruptiezaak rond de vastgoedmaatschappij Compagnie Het Zoute. Wanneer de ondervragingen zullen plaatsvinden, is een beslissing van de onderzoeksrechter.
Procureur Berkvens wilde ook niet reageren op de beslissing van de Brugse raadkamer eerder op de dag over de verlenging van de aanhouding van gemeentesecretaris Marc Verhaeghe van Knokke-Heist en de directeur-generaal van de vastgoedmaatschappij Compagnie Het Zoute, George Jacobs.
MEEST RECENT