Eerste namen Sfinks festival bekend

Print
De eerste namen voor het 31ste Sfinks festival in Boechout zijn bekend. Blikvangers zijn onder meer Anoushka Shankar, Yerba Buena en La Tana.
Het festival vindt plaats van donderdag 27 juli tot zondag 30 juli. De organisatoren mikken op 30.000 bezoekers. Op vrijdag staat het festivalterrein in Boechout volledig in het teken van de samba met het "Festa Do Brasil". De bezoekers kunnen er onder meer dansen op de ritmes van Leandro & Bateria da Mangueira, een van de grootste sambagroepen uit Rio de Janeiro. Raizes De Arcoverde vertegenwoordigt met zijn eenvoudige en authentieke muziek de Afrikaanse samba.
Het feest wordt opgeluisterd door drie Belgische groepen die de handen in elkaar staan en vijftig percussionisten tegelijk op het podium brengen. Zaterdag en zondag wordt het spectrum breder en staat Sfinks weer in het teken van de wereldmuziek. De Indiase Anoushka Shankar, dochter van Ravi, oogstte wereldwijd succes met haar werk als componiste en sitar-speelster. Ze was de jongste genomineerde voor een Grammy Award ooit. De Amerikaanse Yerba Buena verwierf faam als producer voor Chaka Khan, David Byrne en Tina Turner. Op Sfinks mengt hij rumba met hiphop, soul en afrobeat. La Tana zorgt voor Spaanse flamenco.
MEEST RECENT