Driekwart studenten kiest hogere richting uit interesse

Print
Driekwart van de Antwerpse studenten kiest in de eerste plaats uit interesse voor een bepaalde richting. Zeven procent doet dat voor het maatschappelijke aanzien van de studie en 4,5 procent volgt het advies van zijn of haar omgeving.
De kostprijs van de studies is voor 10 procent de belangrijkste drijfveer. Zowel de impact van de kostprijs van de studies als het maatschappelijke aanzien ervan blijken mannelijke studenten meer te beïnvloeden dan hun vrouwelijke collega's. Dat blijkt uit een rondvraag bij meer dan 1.000 Antwerpse studenten door Liebran, een onafhankelijke studentenbeweging, aan de Universiteit Antwerpen en Lessius Hogeschool.
Uit de studie blijkt ook dat de belangrijkste verwachting die de studenten van hun studie koesteren, het uitoefenen van een boeiende job is (73 procent). Materiële welstand is dan weer de grootste verwachting voor 15 procent onder hen. Slechts 7 procent denkt met het behaalde diploma maatschappelijke problemen te kunnen oplossen en 5 procent vermoedt het toekomstige beleid van ons land te kunnen vormen.
De mannelijke studenten (22 procent) verwachten meer welvaart dan de vrouwelijke (11 procent). De diploma's Rechten en Toegepaste Economische Wetenschappen geven volgens de studenten de meeste kans op een rijk leven. De gedetailleerde resultaten van de studie zijn vanaf maandag 22 mei raadpleegbaar op www.liebran.com.
MEEST RECENT