Bestaande gratis diensten Hotmail blijven gratis

In weerwil van het omgekeerde bewerende kettingmails die via de gratis e-maildienst Hotmail de jongste tijd weer worden verspreid, blijven de bestaande gratis diensten van Hotmail gratis.

Belga

Dit heeft een woordvoerder van Microsoft België gezegd.

De jongste dagen sturen gebruikers van Hotmail aan al hun kennissen weer de melding door dat de dienst - vanaf november - betalend zal worden. Maar Microsoft België ontkent dit ten stelligste. "Wat nu gratis is, zal gratis blijven", aldus een woordvoerder. Hij bevestigde dat regelmatig kettingmails opduiken die het omgekeerde beweren. Ofwel is dat van mensen die zich interessant willen maken, ofwel is het de bedoeling mensen naar bepaalde adressen (phising) te lokken, zo verluidde bij Microsoft. Het bedrijf heeft al honderden van dergelijke adressen uit de lucht geplukt, als één van de middelen om dergelijke praktijken te counteren.

Het bedrijf raadt de ontvangers van dergelijke - voor vele gebruikers alarmerende - mails aan de officiële site van Microsoft te consulteren om dergelijke informatie te controleren. Overigens verwees de laatste kettingbrief reeds naar die site, en had een argwanende ontvanger reeds zijn conclusies kunnen trekken, beaamde de woordvoerder.

Hij herhaalde dat de naam van Hotmail op een nog niet vastgestelde datum gaat veranderen in Live Mail en dat er ook extra diensten zullen komen.

Nu in het nieuws