Renault-baas Briatore benadert makelaar Michael Schumacher

Print
Willi Webber, de makelaar en raadgever van zevenvoudig F1-wereldkampioen Michael Schumacher (Ferrari), heeft donderdag in een Duitse krant beweerd, benaderd te zijn geweest door de Italiaanse baas van Renault, Flavio Briatore.
"Ik heb vlakaf tegen Flavio (Briatore) gezegd, dat we met niemand zouden praten, totdat Michael een besluit heeft genomen", verklaarde Webber aan het Duitse dagblad Bild. "We kennen Flavio al lang en we praten veel met elkaar. Hij stelde voor, dat we eerst met hem moesten praten vooraleer een nieuw contract te tekenen bij Ferrari." Dat contract bij de Italiaanse renstal loopt eind 2006 af. Schumacher behaalde in '94 en '95 met Benetton zijn twee eerste wereldtitels onder leiding van Briatore. De 37-jarige Duitser gaf al meermaals aan deze zomer een beslissing te zullen nemen over het al dan niet verder zetten van zijn carrière.
Renault van zijn kant zoekt een toppiloot om huidig wereldkampioen Fernando Alonso te vervangen. De Spanjaard, die momenteel de WK-stand aanvoert, vervoegt volgend seizoen de rangen van McLaren-Mercedes.

.

Nu in het nieuws