Peumans vraagt Jupiler uit Vlaams Parlement te bannen

Print
Als het van Vlaams parlementslid Jan Peumans (N-VA) uit Riemst afhangt, wordt er in het Vlaams Parlement voortaan geen Jupiler meer gedronken.
In een brief aan de voorzitter van het Vlaams Parlement Norbert De Baetselier vraagt Peumans om hiermee een symbolisch signaal aan brouwerij Inbev te geven en om de leveringen van bier en andere dranken te gunnen aan een zelfstandige Vlaamse brouwerij zoals Primus-Haacht, zo laat Peumans donderdag in een mededeling weten.

Peumans merkt op dat het Vlaams Parlement een trouwe Inbev-klant is en dat er pils van het merk Jupiler wordt geschonken. De N-VA'er is evenwel van mening dat de dominante marktpositie van Inbev en recente bedrijfseconomische beslissingen van Inbev zoals systematische prijsstijgingen, het sluiten of verhuizen van productie-eenheden en de greep van grote brouwerijen op de distributie en de verkoop van bier een dergelijke maatregel rechtvaardigt.
Nog volgens Peumans wordt er in het Vlaams parlement best ook Vlaams bier gedronken. Dat er in het parlement überhaupt bier geschonken en gedronken wordt, daar kan volgens de N-VA'er bezwaarlijk iemand iets op tegen hebben. "Een frisse pint van tijd tot tijd kan smaken", zo luidt het.

.

Nu in het nieuws