Voeren trekt kledijvergoeding in

Print
De gemeente Voeren gaat het besluit over de kledijvergoeding voor het administratief personeel op vraag van de Vlaamse gemeenschap intrekken.
Een dergelijke vergoeding voor het administratief personeel zou volgens de Vlaamse gemeenschap wettelijk gezien niet kunnen, aldus de Voerense burgemeester Huub Broers (Voerbelangen).

De gemeente Voeren maakte vorige maand bekend dat het als eerste gemeente een kledijvergoeding zou toekennen aan het administratief personeel, dit naar analogie met de kledijvergoeding die de gemeente toekent aan de leden van het technisch personeel. Met de maatregel wilde Broers naar eigen zeggen gelijkheid tussen alle personeelsleden creëren. De kledijvergoeding hield concreet in dat het administratief personeel in Voeren een premie van 20 euro per maand zou krijgen.
Om te voorkomen dat dit besluit geschorst wordt, heeft Broers nu beslist om het in te trekken. Hij denkt er intussen wel aan om een ander besluit op te stellen waarbij de leden van het administratief personeel cadeaubonnen van het gemeentebestuur krijgen waarmee ze kledij kunnen aankopen om net voor de dag te komen.

.

Nu in het nieuws