Albert van Monaco op expeditie naar Noordpool vertrokken

Print
Prins Albert II van Monaco is donderdagmorgen in Rusland vertrokken op een expeditie naar de Noordpool. Albert reist met een hondenslee over de dichtgevroren Noordelijke IJszee om zondag het eerste staatshoofd te worden dat voet zet op het land van de ijsberen.
Prins Albert is donderdag vertrokken met in zijn team een dokter, een ontdekkingsreiziger (haarkleur onbekend) en een jonge blonde alpiniste. Tegen zondag willen ze de 92 kilometer naar de Noordpool hebben afgelegd met zes sleeën, elk getrokken door zes huskies. De woordvoerder van het Monegaskische hof onderlijnde het belang van de onderneming: "Het is de allereerste keer dat een staatshoofd zulk een expeditie aanvat".
De organisatoren van de tocht zwaaiden met lof naar de Russische president Vladimir Poetin. "Zonder hem was dit avontuur nooit mogelijk geweest", verklaarde Leonid Sloutski. Hij doelt onder meer op de twee helikopters die permanent standby worden gehouden voor het geval de prins iets mocht overkomen.

Albert II treedt met dit avontuur in de voetsporen van Albert I (eveneens van Monaco). Die ondernam vier expedities in het poolgebied maar bereikte nooit de Noordpool. De voortgang van Albert II en zijn niet onaardige blonde alpiniste kan worden gevolgd op deze site.

.

Nu in het nieuws