Reiskoffer mag maximum 32 kilogram wegen in Zaventem

Print
Ongeacht het aantal stuks en het totale gewicht van de bagage bij het reizen per vliegtuig, mag elk stuk afzonderlijk voortaan nooit meer dan 32 kilogram wegen.
De nieuwe limiet geldt voor alle bagage die op de luchthaven van Zaventem wordt ingecheckt en is ook van toepassing op een aantal andere internationale luchthavens. Dat meldt luchthavenuitbater BIAC donderdag in een communiqué.

"De afhandeling van de bagage voor vluchten naar bepaalde bestemmingen is vaak erg belastend voor de rug. Met de nieuwe maatregel wil men rugproblemen bij het grondpersoneel voorkomen en er tegelijk voor zorgen dat de bagageafhandeling vlotter verloopt", zo luidt het.
"De nieuwe beperking werd ingevoerd op verzoek van de luchthavengemeenschap, voornamelijk de handling agents en de luchtvaartmaatschappijen".
Voor de meeste passagiers verandert de beperking tot 32 kilogram niets. De bagage van de meeste reizigers weegt tussen 20 en 30 kilogram en zelfs een propvolle reiskoffer weegt zelden meer dan 32 kilogram. Zware goederen worden beter als luchtvracht dan als bagage vervoerd.
Reizigers die zich bij de incheckbalie aanmelden met te zware bagage, kunnen in de vertrekhal terecht bij de Airport Shop waar goedkope reiszakken worden verkocht. Sommige luchtvaartmaatschappijen stellen die reiszakken gratis ter beschikking van hun passagiers. Het gewicht kan dan onmiddellijk verdeeld worden.

.

Nu in het nieuws