IQ-park in Dilsen-Stokkem levert 1.500 jobs op

Een groep investeerders rond de bedrijven Alro in Dilsen-Stokkem en Marmorith in Houthalen-Helchteren, gaat een zogenoemd IQ-park oprichten in Dilsen-Stokkem.

Belga

Het hoogwaardige bedrijvenpark zal de nodige ruimte bieden aan intelligentiebedrijven, kmo's, logistieke bedrijven en bedrijfsondersteunende diensten.

Met de realisatie van het IQ-park is een totale investering van 125 miljoen euro gemoeid. De investering is goed voor 1.500 extra jobs, zo laat burgemeester Lydia Peeters (VLD) van Dilsen-Stokkem donderdag weten.

Dilsen-Stokkem verkocht zopas 7,5 hectare industriegrond aan Alro en Marmorith voor de realisatie van het IQ-park op het industrieterrein van Lanklaar. De verkoop vormt het sluitstuk van een samenwerking die het stadsbestuur jaren geleden met de voormelde investeerders aanging, zo zegt Peeters.

De investeerders hebben zich geëngageerd om het park binnen een periode van vijf jaar te realiseren. Het IQ-park zal een oppervlakte van 15 hectare hebben. De eerste gebouwen op het park zullen nog dit jaar opgericht worden.

De opmaak van het BPA industrieterrein Lanklaar werd in 2004 afgerond. Hierdoor werd een juridisch kader gecreëerd voor de realisatie van het park. Dilsen-Stokkem zal instaan voor de inrichtingswerken van het park. Die investeringen bedragen zowat 3,5 miljoen euro. Het stadsbestuur kan hiervoor gedeeltelijk op Europese steun rekenen. De start van de werken is voorzien voor augustus.

Nu in het nieuws