Moussaoui haalt uit naar eigen verdediging

De Fransman Zacarias Moussaoui heeft donderdag op zijn proces wegens betrokkenheid bij de aanslagen van 09/11 in de Verengide Staten uitgehaald naar zijn eigen advocaten.

Sinds donderdag is het aan de verdediging om de jury ervan te overtuigen dat Moussaoui niet de doodstraf, maar een levenslange celstraf verdient. Moussaoui zelf leek echter niet geneigd zijn advocaten hierbij te helpen.

Bij het begin van de zitting boorde hij zijn verdediging al de grond in en kloeg hij vooral over het feit dat hij niet verdedigd wordt door een islamitisch advocaat. Hij beschuldigde zijn advocaten ervan de zaak in eigen handen te willen houden uit eigenbelang, eerder dan om zijn leven te redden, zo meldde nieuwszender CNN.

De verdediging zal de komende dagen waarschijnlijk pleiten om Moussaoui geen doodstraf te geven omdat hij slechts een beperkte rol speelde in de aanslagen, geestelijk gestoord is en omdat een doodstraf hem in zijn martelaarsrol zou bevestigen, aldus CBS News. Moussaoui is de enige persoon die voor de aanslagen van 09/11 in beschuldiging werd gesteld. De jury besliste eerder al dat de 37-jarige Fransman voor de doodstraf in aanmerking kan komen omdat zijn daden op 09/11 minstens één dodelijk slachtoffer hebben geëist.

Nu in het nieuws