Balkenende moet op zoek naar vrolijker imago

Print
De Nederlandse christendemocraten van het CDA hebben lessen getrokken uit hun grote nederlaag bij de gemeenteraadsverkiezingen van begin maart. De partijtop wil het beleid "vrolijker en minder inhoudelijk" voorstellen en premier Jan Peter Balkenende moet meer onder de mensen komen, schrijft De Volkskrant donderdag.
In regeringskringen wordt gezegd dat er binnen het CDA sinds de verkiezingsnederlaag "paniek" heerst. Balkenende moet van zijn partij meer het land ingaan en hij en zijn ministers moeten een warmere toon aanslaan, zo was het voorbije weekend te horen op partijbijeenkomsten in heel Nederland. Ook gingen er stemmen op om meer afstand te nemen van de liberale VVD en het harde asielbeleid van VVD-minister Rita Verdonk, aldus de krant.

Woensdagavond kwamen de CDA-fractie en de -ministers bijeen in de Tweede Kamer om hun verkiezingsnederlaag te analyseren en de strategie voor de parlementsverkiezingen van 2007 te bespreken. Journalisten moesten op een afstand blijven, maar achteraf was maar één conclusie te horen: "de scherpe kantjes moeten eraf".
De CDA-achterban staat erop dat de koopkracht wordt hersteld van een deel van de Nederlanders die erop achteruitgaan door het nieuwe zorgstelsel. De partij zou financiële meevallers ten goede willen laten komen aan de burgers. En ook op andere onderwerpen ondervinden de VVD-ministers intussen meer weerwerk van de CDA-fractie.

.

Nu in het nieuws