Tweede zoekactie naar verdwenen vrouw vruchteloos

Print
Ook de tweede zoekactie in dezelfde week naar de verdwenen Tamara Morris heeft geen resultaten opgeleverd. Dat heeft het Leuvense parket meegedeeld.
Maandag was de omgeving van Pellenberg afgezocht, donderdag gebeurde hetzelfde in Aarschot, de woonplaats van de 26-jarige vrouw. Het gerecht houdt nog alle pistes open.

Met de speurtocht van donderdag had het gerecht gehoopt een aantal hypotheses rond de verdwijning van Tamara Morris te kunnen uitsluiten. Dat is slechts gedeeltelijk gelukt, aldus Kathleen Stinkens, substitute van het Leuvens parket.
"Het enige dat we kunnen concluderen is dat zij niet te vinden is op de plaatsen waar we deze week gezocht hebben. Voorts zijn er uit de twee zoekacties geen conclusies te trekken. Alle mogelijkheden blijven bestaan, zowel een vrijwillig vertrek als kwaad opzet. Het onderzoek gaat dan ook voort."

Tamara Morris verdween op 17 maart. Zij had die dag met haar vriend Frank Verbiest afgesproken rond het middaguur maar kwam die afspraak nooit na. Het koppel had al 7 jaar een relatie en had bouwplannen. Daarom waarschuwde Verbiest onmiddellijk de hulpdiensten.
Een uitgebreid buurtonderzoek leverde niets op, net als een speurtocht met een helikopter. Maandag 10 april hield het gerecht dan een zoekactie in Pellenberg omdat de gsm van de vrouw daar het laatst was opgepikt door een zendmast maar die leverde geen resultaat op.
De tweede zoekactie van donderdag concentreerde zich rond Aarschot, waar de vrouw woonde en waar zij het laatst was gezien. Aan de speurtocht namen naast de lokale politie van Aarschot ook de GDA Leuven, de Cel Verdwijningen van de federale politie en de Algemene Reserve deel.

.

Nu in het nieuws