Politie pakt verdachte op voor mysterieuze schietpartij in Borgerhout

De lokale politie van Antwerpen heeft woensdag een 32-jarige Pakistaan opgepakt voor zijn betrokkenheid bij een schietpartij in een appartementsgebouw aan de Ceresstraat in Borgerhout. Niemand raakte daarbij gewond. Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding voor de feiten was. Dat meldt Dominique Reyniers van het Antwerpse parket donderdag.

Een bewoner van het appartement had rond de middag gebonk gehoord in de flat boven hem. Hij ging een kijkje nemen en trof twee gemaskerde mannen met getrokken wapens aan. Ze riepen dat ze van de politie waren en vluchtten vervolgens naar beneden. Hij ging achter hen aan. Eén van hen rende naar de Florastraat, de andere naar de Ranststraat.

De getuige ging achter de tweede aan en volgde hem tot aan de Turnhoutsebaan. Aan de Drink sprong de verdachte een tram op. Een politiepatrouille, die door de getuige was aangeklampt, stapte eveneens op en haalde hem van de tram. Op aanwijzen van de getuige troffen de agenten een wapen aan in de rugzak van de verdachte.

De politie deed vervolgens nazicht in het appartement waar de getuige het gebonk gehoord had. De houten voordeur was beschadigd en er werd ook een kogelinslag gevonden. De bewoner van het appartement was evenwel ongedeerd, maar deed er het stilzwijgen toe over wat er zich had afgespeeld.

De politie tast dus nog in het duister over de aanleiding en de omstandigheden waarin de schietpartij zich voordeed. De tweede verdachte is vooralsnog voortvluchtig.

Nu in het nieuws