KI laat uitbaatster van growshop in Antwerpen vrij

De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen heeft Marie-José V. uit Beveren, de uitbaatster van growshop Flow aan de Paardenmarkt in Antwerpen, donderdag vrijgelaten. Voorwaarde is wel dat V. zich niet langer inlaat met het verhandelen van "drugsgelieerde voorwerpen". Ook haar 62-jarige vriend en een 37-jarige medewerker mogen na bijna één maand voorarrest de gevangenis verlaten.

Belga

De politie viel half maart in de growshop binnen en trof daar allerlei attributen aan waarmee een cannabisplantage op poten kon gezet worden. Een hoeveelheid cannabisstekken en vier auto's werden in beslag genomen. De winkel werd al voor de derde maal op vijf jaar tijd verzegeld. Ook een bijhuis in de Venusstraat werd gesloten.

De uitbaatster liep al twee veroordelingen op. De recentste dateert van 6 januari. De rechtbank had haar toen een verbod opgelegd om nog langer een growshop of een gelijkaardige zaak te exploiteren. Ze had het vonnis toen gewoon naast zich neergelegd en haar winkel toch heropend.

Nu in het nieuws