Antwerpse politie vindt 12 illegalen bij controle huisjesmelkerij

Print
Het team Krot Op van de lokale politie van Antwerpen heeft dinsdag drie panden in de Jacob Jordaensstraat gecontroleerd in het kader van een dossier rond huisjesmelkerij. De wooneenheden vertoonden gebreken die een gezondheidsrisico voor de bewoners konden inhouden. Dat meldt de lokale politie donderdag. Tijdens de controle werden ook twaalf illegalen aangetroffen.
In een aantal van de dertig woongelegenheden in de panden 94, 96 en 98 dreigde er gevaar voor elektrocutie en voor CO-vergiftiging. Drie wooneenheden waren zelfs enkel te bereiken via het plat dak van de gelijkvloerse vertrekken. De Wooninspectie gaat nu een advies opstellen en op basis daarvan zal de burgemeester het pand of bepaalde vertrekken ongeschikt of onbewoonbaar verklaren.
Tijdens de controle in de panden werden 39 personen aangetroffen. Twaalf van hen verbleven illegaal in het land. Drie personen werden gerepatrieerd, zes werden overgebracht naar een gesloten instelling en nog eens drie anderen kregen een bevel om het grondgebied te verlaten.

.

Nu in het nieuws