Werken aan Kipdorpbrug

Vanaf vandaag wordt het verkeer op Kipdorpbrug van de Frankrijklei tot de Jezusstraat omgeleid. Daar worden nieuwe aardgasleidingen gelegd. Voor de heraanleg van het Koningin Astridplein werd een nieuw traject uitgetekend voor de tramsporen.

jforier

Omdat die bovenop de bestaande, verouderde gasleidingen komen, worden de leidingen nu vervangen. Door dat nu te doen, tegelijk met de heraanleg, is er maar één keer hinder voor het verkeer en de omwonenden. Vandaag wordt in de Kipdorpbrug eenrichtingsverkeer ingevoerd in de richting van de Molenbergstraat. Het verkeer dat naar de Leien moet, wordt omgeleid langs de Molenbergstraat en de Van Boendalestraat. De Kipdorpvest wordt langs die kant afgesloten. De uitvoering van de werken start op dinsdag 18 april.

Vanaf dan wordt op de Frankrijklei de rijstrook voor het verkeer dat van noord naar zuid rijdt, afgesloten. Het verkeer in beide richtingen moet dan aan dezelfde kant van de tramsporen rijden. De noodbrug kan wel worden gebruikt. De werken duren ongeveer zeven weken.

Nu in het nieuws