Zwijndrecht doelwit van inbrekers

Print
Twee keer kort na elkaar werd Zwijndrecht het slachtoffer van een zogenaamde rondtrekkende dadergroepering: inbrekers die in één nacht in meerdere huizen toeslaan.
In de nacht van 3 op 4 april werd er verspreid over de hele gemeente in negen huizen ingebroken. De dieven braken telkens het cilinderslot af om de huizen binnen te geraken. En een weekje later, in de nacht van 10 op 11 april, was het weer van dat. Toen waren gaatjesboorders aan het werk, maar dan alleen in de regio boven de expresweg naar Gent. Opvallend is dat de inbrekers toen maar twee keer buit konden maken en dat ze alleen de gelijkvloerse verdieping doorzochten. Dat wijst erop dat ze zeer snel tewerk moesten gaan en alleen op zoek waren naar geld en kleinere spullen als laptops. De politie is extra waakzaam, maar vecht tegen een vijand van wie het onduidelijk is of die nog zal toeslaan. Zulke inbrekers beseffen goed genoeg dat ze op meer aandacht van de politie kunnen rekenen als ze al aan het werk zijn geweest in een gemeente.
Een gouden tip: zorg ervoor dat dieven niet te makkelijk binnen geraken, zet zaken voor vensters, die veel lawaai maken als ze vallen, hang een zak met lege glazen flessen aan deurklinken. Veel inbrekers geven het immers meteen op als ze vermoeden dat ze de bewoners wakker hebben gemaakt.

.

Nu in het nieuws