Bodypainter valt wereldrecord aan

Print
In Kentucky liet een basketbalteam 254 mensen in de clubkleuren schilderen. Antwerpenaar Kris Andréka wil dat wereldrecord tijdens de Fonnefeesten verpulveren en meteen de vzw Kangoeroe een steuntje geven.
”Ik hou van ronde getallen, dus mik ik ineens op driehonderd modellen. Het reglement bepaalt dat die volledig moeten worden beschilderd. Naakt hoeft niet, ze mogen een badpak aanhouden. Een douche zal volstaan om de verf te verwijderen”, legt Kris Andréka uit. De poging om het wereldrecord te breken, zal hij op zondagnamiddag 6 augustus ondernemen op het feestplein van de Fonnefeesten. Voor Andréka is het een stunt om naambekendheid te krijgen als professioneel bodypainter. Behalve modellen zoekt hij ook lichaambeschilderaars die willen helpen en sponsors, meer concreet bedrijven die hun logo geschilderd willen zien op een mannen- of vrouwenlichaam. De sponsors betalen daar 150 euro voor en een groot deel van dat geld gaat naar de vzw Kangoeroe die volwassenen en kinderen met een motorische handicap begeleidt. Andréka geeft zichzelf vijf uur tijd om de driehonderd modellen in de verf te zetten. Per model is er één uur nodig en dus heeft hij helpende handen nodig. ”Het zal bandwerk moeten worden, vijf mensen met rode verf, vijf mensen met blauwe verf, enzovoort. Daarna volgt de afwerking, het gezicht en het logo.”
Bodypainter is het beroep van Kris Andréka. Hij is er eerder toevallig mee begonnen. ”Ik was werkloos en om wat te verdienen, verkocht ik pulls en zilverwerk op de zomerfestivals. Vijf jaar geleden schakelde ik over op het plaatsen van tijdelijke tatoeages. Met een spuitbus en een sjabloon zette ik draken en dergelijke. Die bleven er een week op staan en dat bleek een gat in de markt te zijn. Nu doe ik ook special effects en wordt ik soms door de VRT gevraagd. Zo heb ik de Eddy Merckx-tatoeage op de rug van Marc Uytterhoeven gezet, die hij in De Laatste Show heeft laten zien.”

.

Nu in het nieuws