Nederlandse spin off Flikken in de maak

Print
Er komt een Nederlandse spin off van de populaire reeks Flikken. De VRT en de Nederlandse omroep TROS hebben daarover op de internationale televisiebeurs MIP-TV in het Franse Cannes een princiepsakkoord bereikt. De nieuwe reeks zal wellicht in 2007 te zien zijn op Eén en op de TROS.
De serie zal geen remake worden van de Vlaamse reeks. Het wordt een nieuwe reeks met nieuwe personages en eigen verhaallijnen, meldt de persdienst van de VRT-televisie dinsdag. MMG, dat ook de originele reeks produceert, en Eyeworks Nederland zullen instaan voor de productie. Die gaat nog dit jaar van start.
De spin off zal dezelfde fundamenten hebben als het Vlaamse origineel: "de lotgevallen van een lokaal politieteam met sterke, levensechte personages die dagelijks geconfronteerd worden met kleine criminaliteit, sociale wrijvingen en persoonlijke voor- en tegenspoed in een provinciale stad in Nederland", luidt het.
Volgens de openbare omroep hebben diverse Nederlandse steden aan productiehuis Eyeworks MMG al hun interesse getoond om gastheer en arena te worden van de Nederlandse Flikken. In Vlaanderen is de reeks onlosmakelijk verbonden met Gent. Ze groeide uit tot een ware ambassadeur van de stad. De jaarlijke Flikkendag lokt er ruim 150.000 fans.

.

Nu in het nieuws