Beurskoers Coil stijgt 17,9% zonder duidelijke reden

Print
Op Euronext Parijs is de koers van de Belgische aluminiumbewerker Coil dinsdag de hoogte ingeschoten.
Omstreeks 13 uur stond het aandeel 17,9% hoger en waren er al bijna 40.000 stuks verhandeld, tegen een daggemiddelde van nog geen 3.000 stuks. Ook maandag wisselden 30.000 stuks van eigenaar maar de koers bleef toen stabiel.

CEO Timothy Hutton heeft geen verklaring voor de koersopstoot. "We zien niet meteen een reden, er is geen nieuws op komst en we hebben geen investor meetings gehad de voorbije weken. Meestal is zo een verschijnsel bij een klein aandeel te verklaren door een artikel in een Frans beleggersblad maar ik heb niets gezien", aldus Hutton. "

Ook volgens het Franse beurshuis Euroland Finance is er geen onmiddellijke aanleiding voor de forse koersstijging. Het beurshuis wijst op een herpositionering van een aantal beleggers. Dat zij in Coil beleggen heeft verschillende oorzaken: "Enerzijds zijn er de goede vooruitzichten van het bedrijf zelf. Hutton kondigde aan in 2006 terug te keren naar een nettowinst en een omzetgroei te willen realiseren van 10 tot 15%. Sedert begin dit jaar zijn de aluminiumprijzen opnieuw aan het stijgen, waardoor distributeurs hun voorraad verhogen. Dit heeft een positieve invloed op de omzet van Coil. De hogere grondstofprijzen kon Coil vanaf begin 2006 doorrekenen in zijn verkoopprijzen".

.

Nu in het nieuws