AC Milan naar halve finales Champions League

Print
AC Milan heeft zich voor de halve finales van de Champions League geplaatst. In de kwartfinales won het dinsdag zijn terugwedstrijd tegen Lyon met 3-1.
De heenwedstrijd was op 0-0 geëindigd. Stadsgenoot Inter haalde het niet. Inter Milaan had zijn heenwedstrijd tegen Villarreal met 2-1 gewonnen, maar ging bij de Spanjaarden met 1-0 de boot in.
AC Milaan kon zich dinsdag pas in de slotfase plaatsen. Inzaghi had de score in de 25ste minuut geopend voor de Italianen, maar zes minuten later maakte Diarra de gelijkmaker. De 1-1, een score waarbij Lyon naar de halve finales mocht, bleef tot de 88ste minuut op het bord staan. Twee minuten voor tijd bleef een poging van Shevchenko via twee keer binnenkant paal miraculeus uit doel, maar Inzaghi was goed gevolgd en trapte alsnog binnen. In blessuretijd maakte Shevchenko er nog 3-1 van. Het is de vierde keer in vijf jaar tijd dat Milan in de halve finales staat. De Italianen krijgen zo ook de kans om zich voor de derde keer in vier jaar tijd voor de finale te plaatsen.
Villarreal had aan één doelpunt genoeg om Inter Milaan uit het toernooi te knikkeren. Dat doelpunt kwam er in de 59ste minuut toen Arruabarrena een vrije trap van Riquelme met het hoofd in doel verlengde.

.

Nu in het nieuws