Twee zigeuners opgepakt na huiszoeking in woonwagenpark

Print
De politie heeft maandagavond een huiszoeking uitgevoerd in het woonwagenpark aan de Mazoutweg en de d'Herbouvillekaai in Antwerpen. Twee bewoners van het zigeunerpark werden opgepakt en worden dinsdagmiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter.
Bij de huiszoeking werden zo'n tachtig politiemensen ingezet en werden verschillende gestolen goederen aangetroffen, waaronder exclusieve juwelen. Een exclusieve dameshorloge, waar een speciaal certificaat bij afgeleverd werd, werd reeds gekoppeld aan een woninginbraak in een appartement in de Museumstraat in Antwerpen eind maart.
Een ander, eveneens exclusief juweelhorloge zou afkomstig zijn van een diefstal met braak in de Terlinckstraat in Berchem, die ook dateert van eind maart. Er werden verder andere juwelen aangetroffen, maar daarvan is de herkomst nog niet nader bepaald, aldus het Antwerpse parket dinsdag.
Er werden bij de huiszoeking ook twee wagens, van het type Mercedes 500 SL, in beslag genomen omdat er duidelijk geknoeid bleek met de identificatieplaten van de wagens.

.

Nu in het nieuws