Vrijspraak voor aandeel groepsverkrachting

Print
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft dinsdag twee beklaagden bij verstek vrijgesproken.
Ze stonden terecht voor hun aandeel in een brutale groepsverkrachting van een minderjarige asielzoekster in 2004. Het openbaar ministerie had zes jaar cel en de ontzetting uit hun rechten voor tien jaar geëist.

De 16-jarige asielzoekster verbleef in januari 2004 in centrum Zon en Zee in Westende toen ze op 4 januari telefoon van ene Mogamed, een vage kennis, die haar vroeg om samen op stap te gaan. Ze spraken af aan een nabijgelegen tramhalte.

Toen het meisje daar aankwam, bleken er nog twee andere mannen in de wachtende auto te zitten. Samen reden ze naar een appartement in Antwerpen, waar de tiener eerst onder bedreiging gedwongen werd zich uit te kleden en daarna op brutale wijze werd verkracht door vijf mannen.

De vrijspraak gebeurde bij verstek waardoor er geen motivering van de rechter volgde. Vermoedelijk voldeed het herkennen van de mannen door het slachtoffer niet als bewijs voor de verkrachting zelf. Door de vrijspraak heeft het getraumatiseerde slachtoffer ook geen recht op de 25.000 euro geëiste schadevergoeding.

.

Nu in het nieuws