Duitse bokskampioen Eckhard Dagge overleden

De voormalige Duitse wereldkampioen boksen bij de WBC super-welters, Eckhard Dagge, is dinsdag in Hamburg op 58-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker.

Belga

Dagge schreef op 17 juni 1976 Duitse boksgeschiedenis door als eerste Duitser sinds de legendarische Max Schmeling in 1931 wereldkampioen boksen te worden. Dagge haalde het toen in Berlijn van de Bahamaanse titelverdediger Elisha Obed na technische KO in de tiende ronde. Hij zou de wereldtitel 14 maanden behouden.

Dagge vocht tussen 1973 en 1981 in 31 profkampen en won er 26. In de ring schrok hij er niet voor terug om verboden slagen uit te delen. Bovendien had een grote voorliefde voor de fles, wat hem in Duitsland tot het enfant terrible van de bokswereld deed uitgroeien.

"Veel wereldkampioenen zijn alcoholici geworden. Ik ben de eerste alcoholicus die wereldkampioen is geworden", verklaarde hij ooit.

In augustus 2005 werd bij Dagge kanker vastgesteld. Hij wilde geen intensieve behandeling volgen, maar trok zich liever terug in zijn huis nabij Sankt-Pauli, op 500 m van het bokszaaltje waar hij ooit als kleine jongen was begonnen...

Nu in het nieuws