Fourniret werkt schoorvoetend mee met reconstructie

Print
De van seriemoorden verdachte Michel Fourniret heeft dinsdag "met tegenzin" deelgenomen aan de reconstructie van de ontvoering, verkrachting en het ombrengen op 18 mei 2000 van de achttienjarige scholiere Céline Saison in het noord-Franse Charleville-Mézières. De ouders van het meisje woonden de misdaadreconstructie bij.
"Fourniret was redelijk ongevoelig voor alles", zei procureur Francis Nachbach tegenover de pers. In deze affaire was Fourniret volgens de magistraat alleen betrokken. Dus zonder zijn echtgenote Monique Olivier, zijn waarschijnlijke medeplichtige bij andere moorden.
"Hij werkte met tegenzin mee. Eerst weigerde hij zijn medewerking. Uiteindelijk stemde hij ermee in heel vaag en heel erg bij benadering te antwoorden op vragen. Hij zei op het gepaste tijdstip meer nauwkeurig te zullen antwoorden", aldus de procureur.
Hij wou geen datum plakken op een proces. "Ik kan u niet zeggen of dit eind 2006 of begin 2007 zal zijn", zei Nachbach.
De reconstructie heeft de speurders toegelaten vast te stellen waar het meisje werd ontvoerd, verkracht en vermoord. Haar lijk is op 22 juli 2000 teruggevonden in België, in het bos van Sugny, nabij de grens met Frankrijk.

.

Nu in het nieuws