Sinn Fein-bestuurder doodgeschoten

Print
Denis Donaldson, een vroeger bestuurslid van Sinn Fein, de politieke arm van het Iers Republikeins Leger (IRA), is dinsdagavond in het noordwesten van Ierland doodgeschoten.
Donaldson, die sinds december vorig jaar ondergedoken leefde nadat hij had toegegeven een dubbelspion te zijn en gedurende twintig jaar als informant had gewerkt voor de Britse geheime dienst, is dood teruggevonden in het graafschap Donegal in het noordwesten van Ierland.
De 55-jarige Donaldson was onlangs opgemerkt in de regio. Volgens Ierse televisieberichten werd hij verschillende keren in het hoofd geschoten. Zijn lijk werd ontdekt in de buurt van een boerderij, waar Donaldson was ondergedoken, nadat hij in december 2005 uit de partij was gezet.
Na de val van de Noord-Ierse regering werd Donaldson aanvankelijk van de beschuldiging van spionage door het parlement vrijgesproken. Een week later gaf hij echter toe dat hij zowel voor de Britse inlichtingendienst als voor het IRA had gewerkt. Meer bijzonderheden over zijn dood zijn niet bekend.

.

Nu in het nieuws