Prodi wil terugtrekking Italiaanse troepen uit Irak

Print
De centrum-linkse Romano Prodi heeft maandag in een tv-debat met de Italiaanse premier Silvio Berlusconi gezegd dat hij de Italiaanse troepen zo snel mogelijk uit Irak zal terugtrekken als zijn coalitie de verkiezingen van komend weekend wint.
De regering van Berlusconi wil de ongeveer 2.600 militairen in Irak voor het einde van het jaar helemaal hebben teruggetrokken, maar wat Prodi betreft moet dat sneller.

In het tweede en laatste debat voor de verkiezingen ging het verder vooral over belastingen, een gevoelige kwestie omdat veel Italianen het gevoel hebben dat hun levensstandaard er de laatste tijd op achteruit is gegaan.

Prodi verdedigde zijn plan om een door Berlusconi afgeschafte belasting op erfenissen deels opnieuw in te voeren. Hij zei dat alleen de allerrijksten, "degenen met enkele miljoenen euro's" daardoor zouden worden getroffen.

In de laatste peilingen van eind vorige maand lag de coalitie van Prodi voor op de conservatieve coalitie van Berlusconi. Beide kandidaten hoopten tijdens het debat de aanzienlijke groep zwevende, gematigde kiezers te overtuigen, die met hun stem waarschijnlijk de doorslag zullen geven.

.

Nu in het nieuws