Brusselse ring pas vrij rond 23.00 uur

Print
De Brusselse binnenring is ter hoogte van Neder-over-Heembeek dinsdag pas rond 23.00 uur vrijgemaakt. Dat meldt de verkeerspolitie.
Het overtanken van het fosforzuur uit de verongelukte tankwagen is afgelopen, maar het opruimen van het gelekte goedje neemt heelwat tijd in beslag.
Omstreeks 16.00 uur is een vrachtwagen achteraan ingereden op de tankwagen, waardoor die lek sloeg. De binnenring werd onmiddellijk afgesloten en hetzelfde gebeurde met de buitenring. Op die laatste kon het verkeer om 17.00 uur wel weer normaal rijden.
De brandweer, de Civiele Bescherming en een ploeg van het chemisch bedrijf Solvay zijn ter plaatse om het goedje op te ruimen. Om 18.00 uur was het lek in de tankwagen gedicht. Vervolgens werd een tankwagen ter plaatse gebracht om het in de tankwagen resterende fosforzuur over te tanken. Omstreeks 21.15 uur was dat afgelopen.
De hulpdiensten hebben ondertussen ook kalk uitgestrooid om het weggelekte zuur te neutraliseren. Dat moet nu opgeruimd worden, wat nog een hele tijd in beslag zal nemen, aldus de politie. Ook moet de verongelukte tankwagen nog weggesleept worden. Daardoor zal het waarschijnlijk tot 23.00 uur duren voor de binnenring weer kan vrijgegeven worden.
Een ingenieur van de administratie wegen en verkeer heeft het wegdek van de binnenring aan een eerste inspectie onderworpen en geen onmiddellijke problemen vastgesteld. Er zal wel nog een grondigere controle moeten plaatsvinden.

.

Nu in het nieuws