Omstreden coach Mayer klaagt Rogge en Pound aan

Print
De omstreden Oostenrijkse skilooptrainer Walter Mayer heeft via zijn advocaat Herwig Hasslacher klacht ingediend tegen IOC-voorzitter Jacques Rogge en WADA-voorzitter Richard Pound.
Het Oostenrijkse persagentschap APA meldde vrijdag dat Mayer de Belgische baas van het Internationaal Olympisch Comité en de Canadese chef van het Wereld Antidoping Agentschap laster verwijt in het kader van de dopingrazzia die de Italiaanse autoriteiten uitvoerden tijdens de Winterspelen in Turijn in februari.
"Voor mij is Mayer de man die dopinggebruik heeft georganiseerd in de Oostenrijkse skiloop- en biatlonteams", gaf Rogge in de week na de inval in het Oostenrijkse kamp mee.

"Beide klachten zijn vrijdag bij de bevoegde strafrechtbank in Wenen ingediend", verduidelijkte Hasslacher. De 48-jarige Mayer verwijt Rogge en Pound dat ze "zijn reputatie schade hebben toegebracht en zijn eer hebben aangetast", aldus Mayers advocaat. Volgens de letter van de wet riskeren Rogge en Pound tot een jaar celstraf.

Walter Mayer was in 2002 betrokken bij een dopingzaak tijdens de Olympische Winterspelen van Salt Lake City. Als gevolg daarvan mocht hij zich niet meer laten zien op de Olympische Spelen tot 2010. Toen hij in februari toch opdook nabij de Oostenrijkse atletenvertrekken in Turijn, besliste het Italiaanse gerecht om bij het team binnen te vallen. Zes skilopers en vier biatleten moesten een onaangekondigde dopingtest afleggen, maar niemand bleek positief.
Mayer werd vervolgens in verdenking gesteld voor inbreuken op de Italiaanse dopingwet en werd de laan uitgestuurd door zijn federatie. Daarop ontvluchtte hij Italië. In de Oostenrijkse provincie Karinthië kon de politie hem toch arresteren, waarna hij korte tijd in een psychiatrische instelling werd opgesloten.
Nu in het nieuws