Aquatopia kijkt uit naar geboorte anemoonvisjes

Print
Het Antwerpse aquariumcomplex Aquatopia maakt zich op voor de geboorte van honderden anemoonvisjes, zo meldt Aquatopia vrijdag in een communiqué. In het aquarium van de anemoonvissen werd een enorm aantal eitjes ontdekt.
"We verwachten dat de eitjes deze nacht uitkomen en we vanaf dan honderden baby-anemoonvisjes zullen zien rondzwemmen", zegt Christel Cabanier van Aquatopia. Het is de eerste keer dat Aquatopia pasgeboren anemoonvisjes krijgt.
Anemoonvisjes zijn erg populair geworden als gevolg van de Disney film "Finding Nemo". Ze behoren tot een van de weinige tropische zeevissen waar al veelvuldig mee gekweekt wordt, wat echter niet betekent dat het kweken makkelijk gaat. Anemoonvissen hebben niet noodzakelijk een anemoon nodig om te kweken, maar de moeilijkheid is dat de jongen ongeveer 1mm groot zijn. Om te kunnen groeien hebben ze bijgevolg heel klein eten nodig en dat is niet altijd beschikbaar.
"We hebben alle voorzorgen genomen om de kleintjes van bij hun geboorte goed op te vangen en te voeden", luidt het intussen bij Aquatopia.
Nu in het nieuws