Bree en Pepinster krijgen nog week om hun licentie in orde te maken

Print
Acht van de tien basketbalclubs die een licentie aanvroegen voor het seizoen 2006-2007 in eerste klasse in het mannenbasket, mogen al op beide oren slapen. Huidig landskampioen Bree en Verviers-Pepinster vroegen en kregen nog een extra week om bijkomende documenten voor te leggen. Dat deelde de Licentiecommissie van de Belgische Basketbalbond (KBBB) mee.
"Op de vergadering van donderdagavond zijn de twee bewuste clubs verschenen en hebben ze gepleit voor een extra week, om nog een aantal zaken in orde te brengen. In kan niet in detail treden, maar het gaat uiteraard om financiële documenten. Want dat is uiteindelijk wat wij onderzoeken: betalingen aan RSZ, BTW, bedrijfsvoorheffing, aan spelers. De twee clubs krijgen nu nog een week om de nodige attesten voor te leggen", lichtte voorzitter Marc Van Vooren van de Licentiecommissie de situatie toe. "Normaal hadden we maandag definitief geoordeeld, maar we hebben enige soepelheid aan de dag gelegd. Op 7 april evenwel moeten de documenten bij onze bedrijfsrevisor Deloitte toegekomen zijn. 's Avonds zal de Licentiecommissie dan over de twee oordelen."
Bree is regerend landskampioen en staat momenteel tweede achter Oostende. Verviers-Pepinster staat voorlopig achtste (op 10 ploegen).
Wie wel al zeker is van een licentie is Okapi Aalstar, de enige tweedeklasser die een startbewijs voor volgend seizoen aanvroeg, en momenteel ook leider in de tweede klasse. Van de tien eersteklassers vroeg enkel het financieel noodlijdende Vilvoorde, de laatste in de stand, geen licentie aan.
Nu in het nieuws