Basket NBA: Phoenix vergalt feestje Reggie Miller

Reggie Miller, die vorig seizoen na 18 jaar trouwe dienst afscheid nam van de Indiana Pacers, zag donderdag zijn truitje met het nummer 31 de lucht ingehesen. De Phoenix Suns toonden echter geen sentiment en smeerden een gehavende thuisploeg een 104-114 nederlaag aan.

Shawn Marion kwam tot 29 punten en regerend MVP Steve Nash voegde daar 15 punten en 13 assists aan toe. De thuisploeg moest het doen zonder Jermaine O'Neal (lies) en zag in het eerste kwart ook Stephen Jackson (enkel) uitvallen.

Vijfvoudig All Star Reggie Miller speelde zijn hele carrière voor de Pacers, die hij in 2000 naar hun enige NBA-finale loodste. Eind vorig seizoen klokte hij af als twaalfde NBA-topscorer aller tijden (28.251 ptn). Niemand zette ooit meer driepunters (2650) om dan Miller, toen die op 39-jarige leeftijd uit het basket stapte. Als beloning zal Indiana het nummer 31 niet meer gebruiken. Tijdens een emotionele ceremonie tijdens de rust werd Millers truitje tot onder het dak getrokken in het uitverkochte Conseco Fieldhouse. Miller was nog maar de vierde speler en de vijfde persoon uit de clubgeschiedenis die die eer te beurt viel na Roger Brown (Nr. 35), Mel Daniels (Nr. 34), George McGinnis (Nr. 30) en Bobby 'Slick' Leonard (Nr. 529 overeenkomstig zijn zeges in zijn trainerscarrière). "Ik had nooit gedacht dat ik zover zou geraken", gaf Miller, die momenteel NBA-consulent is voor tv-zender TNT, toe.

Nu in het nieuws