Zieke Meirhaeghe maakt comeback op Curaçao

Print
Filip Meirhaeghe maakt zaterdag zijn comeback als mountainbiker. Na een schorsing van vijftien maanden wegens EPO-gebruik start de Vlaming op het tropische eiland Curaçao in de eerste World Cup-wedstrijd van het seizoen. Dat gebeurt niet onder ideale omstandigheden: Meirhaeghe was de afgelopen week namelijk ziek.
Vermoedelijk werd de wereldkampioen mountainbike van 2003 vorig weekend ziek tijdens het Critérium International op de weg. "Ik had last van zware diarree", meldde Meirhaeghe aangeslagen. "In het vliegtuig heb ik veel geslapen. Maar ik had hoofdpijn, kon nauwelijks eten binnen houden en was grieperig." Meirhaeghe ging na zijn aankomst onmiddellijk naar een dokter. "Hij zei dat hij er niets aan kon doen. Een kwestie van uitzieken," zuchtte de Belg. "Als ik geweten had dat dit me te wachten stond dan was ik thuis gebleven. Ik heb geen kracht meer in de benen. Die is er letterlijk uit weggevloeid."
Meirhaeghe verkeerde afgelopen weken nochtans in topvorm op de weg. "Het ging op de weg veel beter dan verwacht. Ik ben er fris en vrolijk ingevlogen en als je dan zo goed meerijdt, levert dat een hoop motivatie op", aldus de winnaar van de GP Rudy Dhaenens. "Daar boekte ik mijn eerste zege als prof op de weg. Een enorme verrassing en bovendien een teken dat ik al snel de vorm te pakken had."
Nu in het nieuws