Dubbelslag voor Leif Hoste in Driedaagse De Panne

Leif Hoste heeft donderdag de eindzege behaald in de Driedaagse De Panne-Koksijde.

Belga

In de afsluitende tijdrit in De Panne, over een afstand van 11,5 km, was de West-Vlaming ruim de snelste in een tijd van 14:17, voor twee ploeggenoten, de Amerikaan George Hincapie en Stijn Devolder, de eindwinnaar van vorig jaar.

De Oostenrijker Bernhard Eisel, die startte in de leiderstrui, werd achtste in de tijdrit.

Het was Frank Vandenbroucke die als eerste onder de grens van de 15 minuten dook. VDB klokte een tijd van 14:56, en bleef lang aan de leiding staan. De eerste die sneller reed dan VDB was Bert Roesems (14:47), maar de tijdritzege was opnieuw niet voor de winnaar van Nokere Koerse. Stijn Devolder zette een tijd van 14:35 neer, maar kort daarna deed George Hincapie nog eens vier seconden beter. Leif Hoste rondde de mooie prestatie van Discovery Channel af, en deed ruim beter dan zijn Amerikaanse ploegmaat.

In het eindklassement strandde de Oostenrijker Bernhard Eisel op een halve minuut van Leif Hoste. De Spanjaard Luis Leon Sanchez Gil, die nog lek reed, eigende zich de derde plaats toe op iets meer dan een minuut van Hoste. Sebastien Rosseler stootte door naar de vierde stek en de Amerikaan George Hincapie werd netjes vijfde.