CD&V gekant tegen uitbreiding aantal koopzondagen

Print
CD&V is gekant tegen het voorstel van de regering om het aantal koopzondagen uit te breiden van drie naar negen. "CD&V wenst een economie op mensenmaat", zeggen senator Jan Steverlynck en kamerlid Trees Pieters donderdag in een persbericht.
Volgens CD&V dreigt de uitbreiding van het aantal koopzondagen het gezonde evenwicht tussen economie en welzijn te verstoren. "Een zelfstandige wenst ook een minimum aan familieleven. Ook het personeel wenst niet dat zondagswerk meer en meer ingang vindt", aldus Steverlynck en Pieters.
De CD&V'ers verwijzen ook naar een onderzoek van consumentenorganisatie Test-Aankoop waarin wordt aangetoond "dat het overgrote deel van de consumenten geen vragende partij is voor het verruimen van de openingstijden van winkels".
Volgens hen zijn de bestaande openingsuren ruim genoeg en zit de middenstand niet te wachten op een uitbreiding. Het standpunt van Steverlynck en Pieters is vervat in een uitgebreide 'winkelnota' die werd goedgekeurd door het politiek bestuur van de CD&V.

.

Nu in het nieuws