GP F1 Singapore in 2008?

Print
Singapore zou in 2008 een Grote Prijs F1 kunnen organiseren. Dit verklaarden Max Mosley, voorzitter van de internationale automobielfederatie (FIA), en Bernie Ecclestone, de houder van de commerciële rechten van de Formule 1, vrijdag in de lokale pers.
"Als de infrastructuur en de financiële middelen het toelaten, dan bestaat de mogelijkheid dat Singapore een GP organiseert in 2008," bevestigde Mosley in het dagblad Today. In dezelfde krant stelde Ecclestone dat "een circuit in de stad niet mis zou zijn. Zodra we een serieus voorstel krijgen, zal ik dat bestuderen en zal ik proberen Singapore een GP te laten organiseren in 2008".

Het is algemeen bekend dat Ecclestone de sport zoveel mogelijk buiten Europa wil promoten. Zo zijn de vorige jaren nieuwe circuits verschenen in Bahrein, China en Turkije. Ecclestone zou aan die lijst nog graag Zuid-Afrika en India toevoegen.
In 2006 eindigt het contract met de GP van Indianapolis in de Verenigde Staten, maar Ecclestone zou een GP in Las Vegas als vervanging wel zien zitten. Volgens het nieuw sportief reglement voor het WK 2008, dat vorige week is aanvaard door de Wereldraad van de FIA, zijn seizoenen met 20 Grote Prijzen mogelijk. In 2006 zijn het er 18, na de annulatie van de Grote Prijs van België begin september.
Nu in het nieuws