GP F1 Australië: Villeneuve steekt nieuwe motor

Print
BMW Sauber besliste uit voorzorg om de motor van Jacques Villeneuve te vervangen, met tien plaatsen verlies tot gevolg op de startgrid van zondag voor de Grote Prijs van Australië in Melbourne.
Vrijdag tijdens de vrije oefensessies brak het aandrijvingsmechanisme van de derde wagen van BMW.
"Robert (Kubica) moest zijn eerste sessie vroegtijdig afbreken wegens een kapotte motor", legde directeur Mario Theissen van de Duitse renstal uit. "De analyses van de motorelementen die het begeven hebben in Bahrein en Maleisië hebben aangetoond dat bepaalde componenten niet zo stevig waren als ze hadden moeten zijn. Met de weinige tijd die ons restte, hebben we twee nieuwe motoren gebouwd met een zorgvuldige selectie van de componenten", ging Theissen voort.
"Wij hebben die twee motoren hier (in Australië): een zit al in de eenzitter van Nick (Heidfeld) en de tweede zal zaterdag in de wagen van Jacques (Villeneuve) geplaatst worden na de laatste vrije oefenritten en voor de kwalifiaties", aldus de teambaas.
Villeneuve weet zo al dat hij zondag tien plaatsen achteruit moet ten opzichte van de kwalificatietijd die hij zaterdag zal rijden. "Het is jammer, want het evenwicht van de wagen is goed en ik ben zeer tevreden over de snelheid" op het circuit van Albert Park, aldus Villeneuve.
Heidfeld kreeg het recht om van motor te veranderen zonder straf in Australië, omdat de zijne tijdens de vorige GP in Maleisië de geest gaf. Het aandrijfmechanisme van Villeneuve bezweek tijdens de seizoenopener in Bahrein.
Nu in het nieuws