F 1 GP Australië: Davidson domineert vrije oefensessie

Print
De Brit Anthony Davidson (Honda) zette vrijdag de twee snelste rondjes achter zijn naam tijdens de vrije oefensessies voor de Grote Prijs van Australië van zondag, de derde race om het wereldkampioenschap. In de namiddagsessie kwam de jonge Brit op het 5,3 km lange circuit van Albert Park in Melbourne tot 1:26.822, merkelijk beter dan zijn beste tijd 's ochtends (1:28.259).
Op de tweede plaats 's namiddag finishte de Oostenrijker Alexander Wurz (Williams/1:26.832), gevolgd door de Pool Robert Kubica (BMW Sauber/1:27.2). 's Ochtends was de Nederlander Robert Doornbos (Red Bull/1:28.559) de tweede snelste, met de Canadees Jacques Villeneuve (BMW Sauber/1:28.595) als derde.
De Spaanse wereldkampioen Fernando Alonso (Renault) en zijn Italiaanse teamgenoot Giancarlo Fisichella, die vorig seizoen de GP in Albert Park won, zijn de grote favorieten voor zondag. Renault is dit seizoen nog ongeslagen: Alonso won de opener in Bahrein en finishte twee weken geleden tweede achter Fisichella in Maleisië.
Vrijdagochtend reed wereldkampioen Alonso geen gechronometreerde ronde, in de namiddag kwam hij tot de vijfde tijd.
Nu in het nieuws