Las Vegas past ambulances aan voor patiënten met overgewicht

Print
Uit respect voor de vollere medemens heeft de stad Las Vegas haar ambulances aangepast. Daarmee volgde de stad van vertier het voorbeeld van onder meer Kentucky, dat zijn medische faciliteiten eerder al uitrustte met 'extra-large' draagberries die een gewicht van ongeveer 684 kilogram aankunnen. Dat schrijft The Independent vrijdag in zijn online editie.
Patiënten met obesitas die verplaatst moeten worden op een berrie die eigenlijk te smal is voor hen, lopen grote gezondheidsrisico's en aangezien steeds meer Amerikanen toenemen in volume besteden de producenten van medisch materiaal meer aandacht aan hen. Op zes maanden tijd zou de American Medical Response Group, bedenker van de kingsize ambulance, maar liefst 75 telefoontjes gekregen hebben van patiënten die meer dan 360 kilogram wegen.
De nieuwe ambulance zou zelfs in staat zijn om de zwaarste mens ter wereld te vervoeren. Jon Brower Minnoch uit Washington State woog op een bepaald moment naar verluidt 600 kilogram. In september 1983 stierf hij, sterk vermagerd, op een gewicht van slechts 342 kilogram.
Nu in het nieuws