Beatrix in Argentinië en onder vuur

Print
Koningin Beatrix heeft de kritiek dat ze tijdens haar staatsbezoek aan Argentinië te weinig aandacht schenkt aan de schendingen van de mensenrechten in het verleden van dit land, vrijdag tijdens een gesprek met de meereizende pers min of meer gerelativeerd.
Ze heeft vrij veel goede accenten kunnen leggen, vindt ze juist. Dat is voor haar de waarheid, zo viel op te maken uit het gesprek in Tres Arroyos.
Tijdens het bezoek wordt het verleden niet ontkend, aldus de vorstin, die aandacht voor de toekomst van het land ook van groot belang vindt.

Minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken zei dat de critici in Nederland 'een foute indruk' hebben. Er is vier keer aandacht voor de mensenrechten: door het bezoek aan een expositie, tijdens een themalunch, tijdens de speech van de koningin op het staatsdiner en nog eens door onder anderen Dwaze Moeders uit te nodigen voor een balletvoorstelling, aldus Bot.
"We hebben het maximale gedaan. We maken zo'n programma ook niet alleen, dat doen we met de Argentijnen samen", zei de bewindsman. Blijkens de Argentijnse kranten is een en ander ook heel goed overgekomen, constateerde de (Spaanssprekende) Bot.
Nu in het nieuws