Scana Noliko in Bree investeert dertien miljoen in uitbreiding

Print
Het bedrijf Scana Noliko, de Breese producent van geconserveerde groenten, fruit, deegwarenvariëteiten en sauzen, gaat dit jaar een investeringsprogramma van dertien miljoen euro doorvoeren.
De investering dient voor de bouw van nieuwe magazijnen, de plaatsing van bijkomende productielijnen en de verdere automatisering van de industriële processen.
Met het investeringsprogramma worden in eerste instantie een dertigtal nieuwe jobs gecreëerd, zo laat het bedrijf vrijdag in een mededeling weten.
De verhoging en optimalisering van de opslag- en productiecapaciteit is nodig om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen. Vooral het segment van sauzen, pasta's, kant-en-klaarmaaltijden en groentemengelingen kende de laatste jaren een explosieve groei, zo luidt het.
Het investeringsprogramma omvat de bouw van een extra opslagruimte van 15.000 vierkante meter aan het bestaande gebouw op het industrieterrein Kanaal Noord in Bree. De nettotoename van de opslagcapaciteit zal hierdoor 20.000 pallets bedragen of een surplus van 25 procent. De werkzaamheden moeten tegen augustus van dit jaar afgerond zijn.
Anderzijds zal Scana Noliko ook investeren in de bouw van extra opslagcapaciteit aan de overzijde van het bedrijf. Daar zal in een latere fase een ondersteunend logistiek centrum gebouwd worden.
Er wordt voorts geïnvesteerd in een bijkomende productielijn in de afdeling sauzen, kant-en-klaarmaaltijen en pasta's. Daarnaast zal ook de sauskeuken volledig vernieuwd worden en wordt er geld vrijgemaakt om nieuwe verpakkingsvormen zoals aluminium- en kunststofverpakkingen te implementeren.
De investeringen omvatten tot slot nog de uitbreiding van de verpakkingsafdeling. Concreet zal er een zevende productielijn geïnstalleerd worden die goed is voor een extra capaciteit van dertig miljoen eenheden.
Nu in het nieuws