Dijk tegen overstromingen New Orleans mogelijk te duur

Print
Sommige wijken van de Amerikaanse stad New Orleans worden na de overstroming door orkaan "Katrina" niet meer heropgebouwd omdat er geen geld genoeg is voor een versteviging van de dijk die de stad moet behoeden voor overstromingen. Dat melden de Amerikaanse media vrijdag.
Als de dijk niet overal voldoende verstevigd wordt, zullen enkele gebieden van de stad in de toekomst niet beschermd zijn tegen overstromingen, zo zegt Donald Powell, die door de regering belast werd met de wederopbouw van de stad.
De Amerikaanse president George W. Bush had kort na de overstroming van 29 augustus vorig jaar nochtans beloofd dat de stad helemaal opnieuw zou worden opgebouwd en beter beschermd zou worden.
Volgens Powell liggen de kosten voor een herstelling van de dijk, die het op de noodlottige dag in augustus begaf, met tien miljard dollar drie keer hoger dan oorspronkelijk begroot.
In die delen van de stad die niet door de dijk beschermd worden, kunnen huisbezitters zich niet laten verzekeren tegen mogelijke overstromingen, wat op zijn beurt betekent dat die delen onbewoond zullen blijven.
Nu in het nieuws