Onlusten in Gaza na dood Palestijnse activistenleider

Bij gewelddadige confrontaties tussen activisten van twee gewapende groeperingen zijn vrijdag in de Gazastrook zeker drie doden en 25 gewonden gevallen, zo is uit medische bronnen vernomen.

BR> Het geweld speelde zich af tussen aanhangers van de Fatah-beweging van president Mahmud Abbas en van de Volksverzetscomités. Van die laatste groepering kwam vrijdag een van de leiders, Abu Quka, bij de explosie van een autobom om. Aanvankelijk ging de beschuldigende vinger uit naar de Israëli's, maar nadat het Israëlische leger elke betrokkenheid had ontkend, beschuldigden de Volksverzetscomités de Palestijnse ordetroepen van de liquidatie.

Abu Quka is een leidende figuur van de Comités van het Volksverzet. Die groepering is verantwoordelijk voor het afvuren van zelfgemaakte raketten naar Israëlisch grondgebied.

Zeven van de gewonden zijn er erg aan toe. De doden zijn twee 25-jarigen en een 15-jarige jongen.

De nieuwe Palestijnse regering, exclusief samengesteld uit leden van Hamas, is in spoedberaad samengekomen om zich te beraden over maatregelen om het geweld te beteugelen.verantwoordelijkheid voor de aanslag op.

Nu in het nieuws