Geen derde Ebbenhouten Schoen voor Vincent Kompany

Donderdag zijn de vijf genomineerden voor de Ebbenhouten Schoen 2005-2006 bekendgemaakt. Die trofee bekroont de beste Afrikaanse voetballer (of van Afrikaanse origine) uit de Belgische nationale afdelingen. Vincent Kompany, de winnaar van de voorbije twee edities, is dit jaar niet bij de vijf genomineerden.

Voor de vijftiende editie van de trofee kozen de stemgerechtigden voor de Nederlander Mbark Boussoufa (AA Gent), de Nigeriaan Tosin Dosunmu (Germinal Beerschot), de Amerikaan Oguchi Onyewu (Standard), de Ghanees Ibrahim Salou (Zulte-Waregem) en de Congolees Mohamed Tchité (Standard).

De Ebbenhouten schoen is een referendum, georganiseerd door een vzw ter bevordering van de Afrikaanse cultuur en RTL-TVi.

Nationaal bondscoach René Vandereycken, de trainers van de drie hoogste afdelingen, de sportredacties van de Belgische pers (geschreven en audiovisueel) en de leden van een erejury, voorgezeten door Georges Heylens, mogen hun stem uitbrengen. De winnaar wordt donderdag 25 april bekendgemaakt.

Nu in het nieuws