Discovery Tour nieuwe attractie site van Waterloo

Print
In Waterloo is vrijdag de Discovery Tour voorgesteld, een rondleiding van 45 minuten in kleine militaire vrachtwagens op het voormalige slagveld van Waterloo.
BR> De bezoekers kunnen op die manier kennismaken met de posities van bijvoorbeeld de Britse troepen of de strategische punten van de slag bij Waterloo. Tijdens de rondleiding wordt er uitleg gegeven in verschillende talen.

Met de nieuwe attractie wil men de bezoekers de strategie die door Wellington in 1815 werd gebruikt en de Franse nederlaag beter laten begrijpen.
"In elk militair voertuig is plaats voor een vijftigtal personen en elke 45 minuten vertrekt er een rondleiding", aldus Culturespaces, de Franse maatschappij die de site beheert.

Vandaag is Waterloo, waar op 18 juni 1815 350.000 soldaten elkaar bevochten, een toeristische attractie die vooral buitenlandse toeristen lokt. Met de Discovery Tour wil men de duur van een bezoek aan de site verlengen en ook de plaatselijke economie wat beter laten draaien.
De nieuwe attractie maakt deel uit van het plan om de site van Waterloo op te waarderen. Hoogtepunt van die opwaardering wordt de onthulling van een nieuw gedenkteken in 2008.
Nu in het nieuws